Three essays on the lived experience of prospective transgender employees

Durant els darrers 15 anys, la investigació d'estudis organitzacionals ha començat a enfocar-se cada cop més en les experiències viscudes pels empleats transgènere. La literatura s'ha centrat en qüestions com la transició a la feina o com enfronten els obstacles relacionats amb la feina. T...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores Corporativos: Universitat Ramon Llull. ESADE Business School. Societat, Política i Sostenibilitat institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic), Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (-)
Otros Autores: Durán Pinochet, Ignacio Javier, autor (autor), Martí Lanuza, Ignasi, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Inglés
Publicado: [Barcelona] : Universitat Ramon Llull 2023
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009803299106719
Descripción
Sumario:Durant els darrers 15 anys, la investigació d'estudis organitzacionals ha començat a enfocar-se cada cop més en les experiències viscudes pels empleats transgènere. La literatura s'ha centrat en qüestions com la transició a la feina o com enfronten els obstacles relacionats amb la feina. Tot i això, pràcticament totes les investigacions centrades en aquesta població assumeixen que les persones transgènere ja han aconseguit un lloc de treball dins d'una organització. És a dir, ens falta acadèmica evidència i comprensió del que passa abans d'ingressar a una entitat: quan són al mercat laboral. Aquesta tesi doctoral intenta omplir aquest buit. A través d'un projecte de recerca qualitatiu que segueix una anàlisi fenomenològica interpretativa, intento mostrar quines són algunes de les experiències viscudes per les persones transgèneres durant la recerca de feina. Cadascun dels 3 capítols centrals i independents d’aquesta tesi doctoral explica un aspecte relacionat amb les seves experiències. En particular, mostro (i) com les emocions afecten els seus comportaments de recerca de feina (concretament, la intensitat-esforç), (ii) com passa i es desenvolupa l'assetjament sexual d'empleats futurs (especialment en el cas de dones transgènere) , (iii) i com podem utilitzar l'escolta queer (queer listening) per millorar les entrevistes amb ells. En cada cas, s'ofereixen implicacions teòriques i pràctiques per moure la frontera del coneixement a la literatura d'estudis organitzacionals i de gestió de recursos humans.
Notas:Data de defensa: 15 de desembre de 2023
Departament responsable de la tesi: Societat, Política i Sostenibilitat
Descripción Física:1 recurs en línia (177 pàgines)
Disponible també en paper