Communities, organizations and collective entrepreneurship an institutional perspective

Els grups comunitaris i les empreses de base comunitària sovint han estat objecte de discussió en els estudis d'organització, gestió i emprenedoria. Es considera que representen una forma alternativa d’organitzar-se i perseguir objectius econòmics, socials i culturals, i que encarnen una lògica...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores Corporativos: Universitat Ramon Llull. ESADE Business School. Departament de Societat, Política i Sostenibilitat (-), Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Otros Autores: Georgiou, Andreas, autor (autor), Arenas, Daniel (Arenas Vives), supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Inglés
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009746636606719
Descripción
Sumario:Els grups comunitaris i les empreses de base comunitària sovint han estat objecte de discussió en els estudis d'organització, gestió i emprenedoria. Es considera que representen una forma alternativa d’organitzar-se i perseguir objectius econòmics, socials i culturals, i que encarnen una lògica institucional, també coneguda com a lògica comunitària. No obstant això, a l'era de la globalització i de les transformacions socials, no s'ha de donar per fet que aquests grups i empreses no s’enfronten a tensions i que estan compromesos amb una única lògica institucional. Aquesta tesi problematitza aquest supòsit implícit i explora el següent: com s'organitzen els grups comunitaris i les empreses de base comunitària, i es relacionen amb la lògica comunitària i amb altres lògiques institucionals? Després d'un capítol introductori breu, el segon capítol fa una revisió de la literatura sobre comunitats i desglossa els principis organitzatius de diversos tipus de comunitats. El tercer capítol revela el paper de la materialitat en els processos institucionals i com els actors de la comunitat local intenten mantenir les institucions al llarg de les generacions. El quart aprofundeix en una empresa de base comunitària i analitza com respon a la complexitat institucional i assegura el compromís dels membres de la comunitat local amb el projecte comú. En conjunt, els tres capítols principals mostren que els grups comunitaris i les empreses de base comunitària estan molt involucrats en els processos institucionals i troben formes innovadores de navegar per la complexitat institucional i treballar cap al manteniment institucional, però també desenvolupen variants de les lògiques institucionals i canvien. Una perspectiva institucional sobre les comunitats proporciona implicacions per a l'organització i emprenedoria comunitaris, les relacions entre la comunitat i l'organització i la teoria de l'organització en general.
Notas:Data de defensa: 31 de març de 2023
Departament responsable de la tesi: Departament de Societat, Política i Sostenibilitat
S 'aplicat embargament des de la data de defensa fins al 30 de març de 2025
Descripción Física:xvi, 137 pàgines ; 30 cm
També disponible la versió en línia