Marco de aprendizaje para el desarrollo de competencias clave en la industria de la Hospitalidad

La indústria de l'hospitalitat i el turisme exerceixen en l'actualitat un paper destacat en l'economia global i hi ha una alta competitivitat que requereix d'una reflexió constant sobre com s'han d́oferir serveis alineats amb les expectatives dels clients. L'experiència...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Corporativo: Universitat Ramon Llull. FPCEEB - Educació (-)
Otros Autores: Domínguez Picart, Gisela, autor (autor), Fornells Herrera, Albert, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic), Longás Mayayo, Jordi, supervisor acadèmic
Formato: Tesis
Idioma:Castellano
Publicado: [Barcelona] : Universitat Ramon Llull 2021
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009669220806719
Descripción
Sumario:La indústria de l'hospitalitat i el turisme exerceixen en l'actualitat un paper destacat en l'economia global i hi ha una alta competitivitat que requereix d'una reflexió constant sobre com s'han d́oferir serveis alineats amb les expectatives dels clients. L'experiència acumulada en els últims anys, ha posat de manifest la importància de desenvolupar els conceptes d'hospitalitat per aconseguir un posicionament diferencial. En aquest context, la Universitat ha de proporcionar contextos que afavoreixin l'aprenentatge d'aquestes noves necessitats. La visió d́HTSI com a Facultat és oferir una formació integral que tingui com a resultat excel·lents professionals i ciutadans responsables, sent el desenvolupament de l'hospitalitat i el turisme sostenible elements clau. Un dels reptes de la Facultat és la col·locació diferencial dels estudiants i, per això, el desenvolupament de les competències de l'hospitalitat en els estudiants és clau per contribuir a la seva inserció en el món laboral.La tesi es planteja dins de la línia d'investigació d'Excel·lència en l'hospitalitat i, més concretament, en la línia d'acció d'identificar els factors claus que la defineixen i com es poden traslladar als estudiants durant el seu període de formació. L'objectiu de la mateixa és contribuir al desenvolupament de les competències clau vinculades a l'hospitalitat com són l'orientació al servei, l'empatia i el treball en equip. Per a això, es planteja un marc experiencial d'aprenentatge compost per un procés iteratiu que combina diferents activitats d'aprenentatge durant els estudis universitaris de grau vinculats amb els àmbits del turisme i l'hospitalitat, els quals estan caracteritzats per combinar formació a l'aula i formació a l'empresa.Els resultats obtinguts a través d'un estudi longitudinal de tres anys sobre tres cohorts reflecteixen una adquisició progressiva i satisfactòria de les competències d'orientació al servei, empatia i treball en equip al llarg de tot el procés d'aprenentatge.
Descripción Física:1 recurs en línia (115 pàgines)