Sumario: | Als darrers anys, la qüestió del talent ha estat molt present en organitzacions i empreses. La literatura consultada suggereix que els professionals considerats com a talent son essencials per a que una empresa aconsegueixi diferenciar-se dels seus competidors. L'objectiu d'aquesta investigació ha estat desenvolupar un model d'identificació de talent als equips de vendes d'empreses del sector d'alimentació, identificar el talent que disposen aquestes organitzacions i conèixer la seva relació amb els resultats de les empreses a les que hi treballen. Per a això, s'han definit els factors que ajuden a identificar el talent i s'ha desenvolupat un qüestionari per a mesurar-ho. El qüestionari ha estat administrat als professionals de vendes de les organitzacions mitjançant els directors de vendes, sota la supervisió dels directors de recursos humans i l'investigador. Un cop recollides les dades de 378 professionals de l'àrea de vendes, s'ha realitzat l'anàlisi corresponent. Els resultats mostren que els professionals de vendes considerats com a talent, asseguren un creixement sostingut de les empreses analitzades. Així mateix, s'afegeixen propostes per a futures investigacions, així com les implicacions de cara a la identificació i desenvolupament d'aquests professionals per a integrar millor a les persones dins les organitzacions i per ajudar a les organitzacions a aconseguir els seus objectius a través de les persones.
|