Vi, política i espectacle procés de patrimonialització de la cultura del vi a la denominació d'origen Alella

Avui dia creix cada vegada més l'interès social en la recuperació, valorització i promoció del patrimoni i la tradició alimentària com a estratègia per generar un recurs econòmic des del territori. L'alimentació a través de la cuina i la gastronomia s'ha convertit en un recurs explora...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor principal: Ribas Serra, Joan (-)
Formato: Libro electrónico
Idioma:Catalán
Publicado: Barcelona : UOC 2014.
Colección:[Manuals]. Ars alimentaria ; 223.
Materias:
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009436131406719
Descripción
Sumario:Avui dia creix cada vegada més l'interès social en la recuperació, valorització i promoció del patrimoni i la tradició alimentària com a estratègia per generar un recurs econòmic des del territori. L'alimentació a través de la cuina i la gastronomia s'ha convertit en un recurs explorat i explotat per part de diverses institucions i actors socials. Part del model de desenvolupament territorial vigent es fonamenta en la capacitat d'atracció turística dels llocs. A través d'un cas concret com és el procés de patrimonialització del vi de la DO Alella, posant especial atenció a una manifestació festiva com és la Festa de la Verema, es pretén mostrar aquesta dinàmica. La posada en escena dels béns patrimonials ens obliga a reflexionar sobre la relació que mantenen la tradició, el patrimoni i l'oci i el turisme amb la creació d'espectacles. No només per la possibilitat que ofereix als territoris i als seus productes de ser visibles als altres sinó també per la capacitat que tenen per construir i modelar les identitats que en resulten.
Notas:Incluye índice.
Descripción Física:1 online resource (183 p.)
Bibliografía:Incluye bibliografía.
ISBN:9788490641750