Estudio de aplicación de metodologías ágiles en la fase de diseño de proyectos de construcción

La manera de gestionar projectes de construcció no ha sofert grans variacions en les últimes dècades, sent el desenvolupament en "Cascada" el més usat actualment. Tot això perquè és un mètode fàcil d'entendre i manejar, per la seva rigorositat en la qual se segueixen unes fases a altr...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Corporativo: Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació La Salle, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Otros Autores: Allendes Fernández, Carlos Esteban, autor (autor), Lagunilla Hernández, Héctor, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Castellano
Materias:
Acceso en línea:Visualitzar TFM
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991006877849706719
Descripción
Sumario:La manera de gestionar projectes de construcció no ha sofert grans variacions en les últimes dècades, sent el desenvolupament en "Cascada" el més usat actualment. Tot això perquè és un mètode fàcil d'entendre i manejar, per la seva rigorositat en la qual se segueixen unes fases a altres i perquè dins de la "conservadora" indústria de la construcció és un mètode molt arrelat. El problema de tot això és que el mètode en cascada funciona bé quan els requeriments i passos a seguir estan absolutament clars a l'inici del projecte, cosa que no sempre passa en l'actualitat. És per això que la present tesi indaga en l'aplicació de metodologies àgils i en les noves possibilitats de la gestió de projectes de construcció en la seva fase de disseny, ja que estem davant d'un nou escenari, on els inputs es multipliquen, els temps de redacció s'escurcen, el grau de definició és més elevat i els implicats en el projecte són cada vegada més nombrosos, especialitzats i no sempre s'impliquen en el projecte des del principi, sinó que van apareixent a mesura que s'avança en el ci cle de vida del projecte. Juntament amb això, el fet que provinguin de diferents sectors i tinguin diferents interessos, dificulta encara més la gestió. Així, es té una espècie de projecte que es va completant a força de la refinació de la informació proporcionada per cada un dels involucrats. És per això, que tot això porta a pensar en les metodologies àgils com el mètode ideal per fer front a aquest desfasament entre la manera com es gestionen els projectes de construcció avui en dia i la implicació i rapidesa de resposta que poden arribar a tenir els seus diferents actors. Doncs en entorns, on hi ha gran quantitat d'involucrats i s'exigeix ​​major detall i exactitud, cal un nou enfocament a l'hora de gestionar aquest tipus de projectes.
Notas:Dades obtingudes de la portada del fitxer PDF
TFM MUDP 612
Descripción Física:1 recurs en línia (85 pàgines)
Bibliografía:Bibliografia