Do entrepreneurs Link(ed)-In? exploring entrepreneurs' usage of social media to manage social capital

L'esperit emprenedor és el procés d'iniciar un nou negoci oferint un producte o servei. Aquestes pràctiques, i en particular les basades en desenvolupaments tecnològics, tenen importants implicacions en l'entorn competitiu actual, en termes de creixement econòmic, ocupació, canvi tecn...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor principal: Riverola Bataller, Carla (-)
Autor Corporativo: Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Electrònica i Informàtica La Salle (-)
Otros Autores: Miralles, Francesc (Miralles i Torner), dir (Conductor)
Formato: Tesis
Idioma:Inglés
Publicado: [Barcelona] : Universitat Ramon Llull 2016
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991006480349706719
Descripción
Sumario:L'esperit emprenedor és el procés d'iniciar un nou negoci oferint un producte o servei. Aquestes pràctiques, i en particular les basades en desenvolupaments tecnològics, tenen importants implicacions en l'entorn competitiu actual, en termes de creixement econòmic, ocupació, canvi tecnològic i creació de riquesa. En aquest sentit, una de les principals preocupacions dels emprenedors és per fer front a entorns dinàmics caracteritzats per un alt grau d'incertesa; i l'accés als recursos és un element clau per avançar a través de les diferents etapes d'aquest procés. En el marc de la Resource-Based Theory, es defineix el capital social com la xarxa social de l'emprenedor que li proporciona accés als recursos. En paral·lel, el social media ha qüestionat com les persones manegen la seva xarxa social, ja que ofereix nous mitjans de comunicació i intercanvi d'informació entre individus. Aquest treball ha identificat que, tot i els emprenedors són usuaris actius del social media, no hi ha cap postura clara sobre com el seu ús en les xarxes socials ha afectat el seu accés als recursos: mentre algunes investigacions suggereixen que els emprenedors tenen noves oportunitats per la gestió del seu capital social, altres suggereixen que l'ús del social media no està directament relacionat amb la millora del capital social, sinó que depèn del tipus d'informació compartida. Això suggereix que l'ús que fan els emprenedors del social media pot millorar alguns aspectes del seu capital social. Per tal de entendre millor aquests aspectes, la investigació actual suggereix que els emprenedors fan servir el social media per satisfer unes necessitats específiques pel que fa al seu capital social, i per tant fa servir l'enfocament dels Usos i Gratificacions per explorar els motius i satisfaccions d'aquesta decisió. En concret, aquest treball proposa la següent pregunta d'investigació: "¿En quina mesura els emprenedors fan servir el social mitjana per gestionar el seu capital social?" i dues sub-preguntes per explorar en detall les seves motivacions: Per què els emprenedors fan servir el social mitjana per gestionar el seu capital social? ", I les seves satisfaccions percebudes:" Com es beneficien del social mitjana els emprenedors per gestionar el seu capital social? ". Per respondre a la pregunta i sub-preguntes d'investigació esmentades, aquest treball va seguir un enfocament inductiu basat en un mètode mixt que va fer possible la combinació de la percepció dels empresaris amb la seva xarxa i l'activitat en el social media. En concret, aquest disseny de la investigació es basa en un enfocament de mètode mixt que va incloure dos tipus de dades: (1) l'exploració de les percepcions dels emprenedors a través d'entrevistes semiestructurades i (2) una anàlisi longitudinal dels entorns de social media dels emprenedors que recull de la seva xarxa social i la seva activitat en aquesta plataforma. Aquest treball identifica algunes idees sobre per què i com els empresaris utilitzen el social media per millorar el seu capital social. En primer lloc, pel que fa als motius d'ús del social media, els resultats d'aquesta investigació suggereixen que els emprenedors no només utilitzen el social media per mantenir les seves estructures de xarxa social, sinó que també estan immersos en un procés dinàmic de 'desenvolupament de la xarxa'. En segon lloc, pel que fa a les seves gratificacions, aquest treball identifica que els emprenedors perceben que tenen una millor oportunitat de connectar amb èxit amb potencials propietaris de recursos. En conclusió, els resultats d'aquesta investigació fan importants contribucions tant a acadèmics com a professionals. D'una banda, aquest treball porta noves idees sobre la investigació de l'esperit emprenedor mitjançant l'anàlisi dels motius i les gratificacions d'ús del social media per part de l'emprenedor a fi d'entendre millor com gestiona el seu capital social. D'altra banda, aquest treball també ofereix als emprenedors noves idees sobre les possibles formes de millorar el seu capital.
Descripción Física:1 recurs electrònic (180 p.)