Indústria alimentària, tecnologies emergents

"Subministrar aliments a la població continua essent la preocupació principal de l'home al segle XXI i, en aquest sentit, la tecnologia té un paper molt important a fer. Mitjançant la publicació del llibre Indústria Alimentària. Tecnologies emergents, es vol palesar el paper fonamental que...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor principal: Raventós Santamaria, Mercè (-)
Formato: Libro electrónico
Idioma:Catalán
Publicado: Barcelona : Edicions UPC 2003
Colección:Politext ; 140
Materias:
Acceso en línea:Accés restringit als usuaris de la UPC, UB, UAB, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, BC, UVic-UCC, URL i UIC
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991004919159706719
Descripción
Sumario:"Subministrar aliments a la població continua essent la preocupació principal de l'home al segle XXI i, en aquest sentit, la tecnologia té un paper molt important a fer. Mitjançant la publicació del llibre Indústria Alimentària. Tecnologies emergents, es vol palesar el paper fonamental que poden tenir les universitats que desenvolupen activitats en aquest àmbit per donar resposta a una de les necessitats fonamentals de l'home: alimentar-se. Aquest llibre vol presentar, d'una manera didàctica, diverses tecnologies emergents que en aquest moment són importants per a la indústria alimentària perquè permeten millorar les característiques dels productes i alhora són més respectuoses amb el medi ambient. Per conservar els aliments, es poden utilitzar processos no tèrmics emprant l'alta pressió hidrostàtica, polsos elèctrics d'alta intensitat de camp o la irradiació, entre d'altres. Aquests tres sistemes, que es tracten als capítols segon, tercer i quart del llibre, es perfilen com els més interessants. Per a l'obtenció de components i extractes cada vegada més purs, al capítol cinquè es presenta l'extracció amb fluids supercrítics com una tècnmica amb la qual es poden separar components dels aliments i que presenta un gran potencial per a la indústria alimentària. El sisè capítol tracta de la tecnologia de membranes, que ja s'està aplicant en diverses indústries però que encara avui presenta un important component d'innovació. Paral·lelament, aquest llibre també vol constituir-se en un espai de reflexió per a la indústria alimentària catalana sobre les possibilitats que aquestes noves tecnologies ofereixen actualment i sobre quines seran les tendències futures de la tecnologia dels aliments, aspecte que s'aborda al darrer capítol del libre" -- Iniciativa Digital Politècnica
Descripción Física:1 recurs electrònic (206 p.)
Versió electrònica del títol en paper
Bibliografía:Bibliografia
ISBN:9788498801514